Top stiri astazi, November 12, 2017

Mai multe sute de mii de persoane au manifestat, sambata, pe strazile Barcelonei, cerand eliberarea liderilor separatisti arestati de autoritatile spaniole in urma declararii independentei regiunii Catalonia, informeaza site-ul postului France 24.
Oameni inarmati au inconjurat vineri seara vehiculele care apartin echipei Mercedes de Formula 1, precum si o masina de la FIA, organismul de conducere al sportului auto, dupa ce acestea au parasit circuitul Interlagos din Sao Paulo, Brazilia. Sub amenintare, hotii au reusit sa le fure membrilor echipei lucruri care erau foarte valoroase, potrivit victimelor jafului. Nimeni nu a fost ranit in timpul atacului, scrie Daily Mail.
Desi pare legenda sau greu de realizat, in Noiva do Cordeiro traiesc peste 600 de femei, cu varstele cuprinse intre 20 si 35 de ani. Unele dintre ele sunt casatorite, dar sotii lor trebuie sa traiasca si sa lucreze in alta parte, scrie Daily Mail.
Incepand de duminica, timp de o saptamana, se vor desfasura filmari pe mai multe strazi din Bucuresti, motiv pentru care vor fi impuse restrictii de circulatie, potrivit unui comunicat de presa al Brigazii Rutiere din Capitala.
Un grup de 245 de brazilieni impatimiti ai sporturilor extreme au stabilit recent un record: acestia au sarit in tandem de pe un pod in timp ce erau legati cu franghii.
Unsprezece printi sauditi au fost arestati in Arabia Saudita, dupa ce un comitet anti-coruptie pornit de regele Salman bin Abdulaziz Al-Saud i-a gasit responsabili pentru fapte de corptie, potrivit televiziunii Al-Arabya, citate de CNN. Trei ministri au fost inlaturati din functie: Ministrul economiei si al planificarii, Adel bin Mohammed Faqih, precum si ministrul Gardei Nationale Miteb bin Abdullah bin Abdulaziz si comandatul fortelor navale, amiralul Abdullah bin Sultan bin Mohammed Al-Sultan, potrivit postului TV Saudit.
Un acord intre Washington si Moscova ar salva multe vieti, a declarat sambata presedintele american Donald Trump dupa un dialog cu omologul sau rus, Vladimir Putin, la un summit in Vietnam, informeaza site-ul agentiei de stiri Reuters.
Sean Parker, primul presedinte al Facebook, transmite un mesaj tulburator in legatura cu reteaua sociala: aNumai Dumnezeu stie ce le face creierelor copiilor nostria, potrivit Business Insider.
Este august 2025. SUA sunt prinse in crize din Asia-Pacific; Europa e vulnerabila, slabita de anii de migratie, atacuri teroriste si declin economic; tarile est-europene sunt lovite de atacuri cibernetice rusesti care le scot din functiune periodic bancile, transporturile si sistemele de sanatate.
Pagina din 6
<