Top stiri astazi, November 9, 2017

Armata siriana si aliatii sai au preluat controlul asupra ultimului oras important din Siria care era ocupat de militantii retelei teroriste Stat Islamic, a anuntat, miercuri, un comandant al aliantei militare care il sprijina pe Bashar al-Assad, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.
Fostul sef al Serviciului de Protectie si Paza, Dumitru Iliescu, va fi audiat pentru a doua oara in cadrul Comisiei parlamentare de control al SRI, prima audiere avand loc pe 25 octombrie, cand a relatat comisiei ca a primit informatii despre activitatile conducerii SRI.
Un detinut de la Penitenciarul Giurgiu, beneficiar al reducerii pedepsei pe baza legii recursului compensatoriu, a fost pus in libertate, miercuri, cu o zi mai tarziu decat ar fi trebuit. Potrivit Administratiei Penitenciarelor, urmeaza sa fie demarata o ancheta pentru a se afla cine a gresit.
Cristiano Ronaldo are un singur gol marcat in acest sezon din La Liga, insa rivalitatea cu Messi l-a determinat sa puna un pariu nebun cu colegii de la Real Madrid. Startul portughez este convins ca-l va depasi pe Messi, chiar daca argentinianul are un avans considerabil.
O masina a clubului Dunarea Calarasi, din Liga 2, a fost implicata intr-un accident. La intoarcea de la Braila, unde echipa lui Dan Alexa a jucat in etapa a 16-a, unii dintre membrii staffului tehnic au fost implicati intr-un accident in urma caruia doua persoane au murit.
Trei militanti islamisti au trecut prin Romania in drumul spre Siria, unde au devenit membri ai retelei teroriste Stat Islamic, le-a declarat unul dintre ei anchetatorilor din Irak, unde este arestat.
Sindicatul National al Functionarilor Publici sustine ca bugetarii vor apela la orice forma de protest, in momentul in care marirea salariala de 25% va disparea din cauza transferului de contributii, precizand ca nu au fost luate in seama opiniile sindicalistilor inainte de adoptarea OUG.
Ministerul Educatiei anunta ca operatorii economici care sunt dispusi sa scolarizeze elevi in zona practica pot trimite solicitarile catre Inspectoratele Scolare Judetene pana pe data de 17 noiembrie, numarul de locuri fiind stabilit pana pe 29 noiembrie.
Simularile arata ca, in contextul masurilor fiscale luate de Executiv miercuri, se impune o crestere de 19,9% a salariului brut, cu referinta salariul mediu brut pre economie de 3.131 lei, pentru a pastra suma in mana primita acum de un angajat, spune Radu Derscariu, director Deloitte Romania.
Pagina din 6
<