Top stiri astazi, November 8, 2017

Bouthaina Shaaban, consilier al presedintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat, marti, ca Statele Unite si Turcia au intervenit ilegal in Siria, adaugand ca Guvernul de la Damasc le considera astate invadatoarea, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.
Mohammed bin Salman, printul mostenitor al Arabiei Saudite, acuza Teheranul de agresiune militara directa, prin inarmarea rebelilor huthii din Yemen cu rachete, relateaza site-ul postului BBC News.
Jandarmii montani de pe Valea Prahovei au incercat, marti seara, timp de patru ore, sa alunge trei ursoaice cu pui de pe strazile din Busteni, in total fiind 11 animale care se aflau in cautare de hrana si care au distrus garduri ale mai multor gospodarii, transmite corespondentul MEDIAFAX.
O persoana a murit si alta a fost ranita in urma unui accident rutier ce a avut loc, marti, pe strada Baicului din Bucuresti, iar autovehiculele implicate in accident au fost cuprinse de flacari.
Elevii si studentii unitatilor de invatamant ale MAI ar putea sa beneficieze de transport gratuit atunci cand merg in strainatate pentru instruire, se arata intr-un proiect de Hotarare de Guvern supus dezbaterii, care vizeaza drepturile de transport ale politistilor si elevilor din aceste structuri.
Judecatoria Aiud a respins, marti, cererea de liberare conditionata, depusa de omul de afaceri Ilie Carabulea in baza recursului compensatoriu, condamnat la cinci ani si sase luni de inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Regulamentul privind categoriile de personal din administratie care pot primi sporuri, conditiile de acordare si cuantumul lor va fi stabilit prin Hotarare de Guvern, proiectul de HG pus in dezbatere de Ministerul Dezvoltarii prevazand sporuri de pana la 75% pentru conditii deosebit de periculoase.
Printul Charles din Marea Britanie a militat pentru modificarea acordurilor in domeniul climei fara a dezvalui ca o companie offshore la care era actionar avea interese financiare in acest domeniu, arata documente citate de postul BBC.
Inspectia Judiciara sustine ca vicepresedintele CSM a lansat scenarii alarmiste privind cursul relatiilor dintre clasa politica si magistrati, dupa ce Cristian Ban a declarat ca neintelegerile dintre inspectori nu trebuie sa fie folosite pentru infiintarea unei institutii controlate politic.
Pagina din 7
<