Top stiri astazi, September 6, 2017

1683 - A incetat din viata Jean Baptiste Colbert, om politic ce a detinut mai multe functii in timpul regelui Ludovic al XIV-lea, printre care si aceea de controlor general al finantelor; datorita politicii fiscale aplicate, a reusit sa consolideze puterea economica a Frantei, (n. 29 august 1619)
Premierul Mihai Tudose a afirmat, marti, la TVR, ca posibilitatea exploatarii resurselor minerale de la Rosia Montana trebuie sa ramana deschisa pentru perioada cand noii tehnologii vor permite exploatarea in siguranta, el precizand ca a fost pentru interzicerea folosirii cianurilor in minerit.
Nationala de tineret a Romaniei a remizat, scor 1-1, cu echipa similara a Elvetiei, in preliminariile pentru EURO 2019. A fost un meci foarte bun facut de jucatorii lui Daniel Isaila, iar selectionerul nationalei U21 spune ca are o generatie foarte buna.
Echipa nationala sub 21 de ani a Romaniei a remizat, marti, scor 1-1, la Ovidiu, in meciul jucat cu reprezentativa similara a Elvetiei, in grupa opt de calificare la Campionatul European din 2019, gazduit de Italia si San Marino.
Perechea romano-olandeza Horia Tecau/Jean-Julien Rojer s-a calificat, marti, in semifinalele probei de dublu la US Open, ultimul turneu de Mare Slem al anului, dotat cu premii in valoare totala de 20 de milioane de dolari.
Premierul Mihai Tudose a declarat marti seara, la TVR, ca ministrii Finantelor si Culturii, Ionut Misa si Lucian Romascanu, vor incerca sa renegocieze pretul pentru sculptura aCumintenia Pamantuluia, apreciind ca pretul negociat de guvernul Ciolos este aenorma.
Premierul Mihai Tudose a declarat, marti seara, la TVR, ca i-a atentionat pe reprezentantii FMI, cu care s-a intalnit in cursul zilei, ca ultimele previziuni la adresa Romaniei au fost eronate, iar daca si cea de-a treia va fi gresita, nu va mai exista interactiune cu acestia.
Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 se reuneste miercuri pentru a redacta raportul pe care il va inainta plenului si care va contine concluziile audierilor, precum si propunerile de modificare a legislatiei actuale in sensul intaririi atributiilor comisiilor parlamentare de ancheta.
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, marti, ca Moscova intentioneaza sa propuna Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite un proiect de rezolutie prin care sa ceara desfasurarea unei misiuni de mentinere a pacii in estul Ucrainei, informeaza agentia de stiri Tass.
Pagina din 9
<